Back-up as a Service

Continuïteit van uw dienstverlening wordt steeds belangrijker. Het inrichten van een goede back-up is dan ook essentieel om te voorkomen dat bedrijfskritische data verloren gaan. Back-up as a Service (BaaS) van Fundaments maakt gebruik van de innovatieve en betrouwbare technologieën van Veeam en Cohesity. Hiermee zorgen we ervoor dat uw data te allen tijde beschikbaar is.

Back-up as a Service van Fundaments

Fundaments maakt gebruik van de betrouwbare technologieën van Veeam en Cohesity die zowel on-premises to Cloud back-up als Cloud to Cloud back-up mogelijk maken. Alle Back-up as a Service varianten biedt Fundaments op twee manieren aan: als Self-service Back-up of als Managed Back-up. Self-service back-up is ideaal voor gebruikers die de infrastructuurdiensten wederverkopen en dus meerdere eindklanten bedienen met het Fundaments productportfolio. Voor bedrijven die zich juist willen focussen op het beheer en het gebruik van applicaties gehost op het Fundaments IaaS-platform biedt Fundaments Managed Back-up. Met Managed Back-up neemt Fundaments de complete regie over het back-up- en restore-proces over, zodat u zeker weet dat uw organisatie nooit stilstaat bij calamiteiten.

Disaster Recovery as a Service

Met Disaster Recovery as a Service (DRaaS) van Fundaments borgt u de continuïteit van uw organisatie in geval van een calamiteit. Doordat er een kopie van uw complete virtuele omgeving (data, systemen, netwerken en applicaties) wordt opgeslagen op een andere locatie, bent u binnen no-time weer online zonder dat er bedrijfsgegevens verloren gaan.

Recovery-omgeving

Deze andere locatie, de zogenoemde recovery-omgeving, is volledig gespiegeld aan de primaire-omgeving. Mocht de primaire-omgeving tijdens een calamiteit onbereikbaar worden, dan kunt u eenvoudig op de recovery-omgeving verder werken. Daarmee is Disaster Recovery as a Service van Fundaments een belangrijk onderdeel van uw Business Continuity Plan (BCP).

Fundaments kan deze dienst compleet beheerd aanbieden, waarbij u maximale transparantie in de status van Recovery Point Objective (RPO: “Hoeveel data raak ik kwijt bij uitval”) en Recovery Time Objective (RTO: ”Hoe lang duurt het voordat de uitwijk gebruiksklaar is”) heeft. Uiteraard voeren we ook regelmatig tests uit om het correct functioneren van het uitwijkscenario aan te tonen.

FUNDAMENTS